HOOMSTOCK ’16

Nakon deset uspješnih Hoomstock festivala, Mladež Huma na Sutli predstavlja novi 11. po redu koji donosi mnoge novine među kojima je najbitnija da festival po prvi put ide u dva dana. Datumi održavanja su 19. i 20. kolovoza na već dobro poznatoj lokaciji, sportskom igralištu Osnovne škole Viktora KovačićaKao i svake godine do sada, dio sredstava će se donirati u dobrotvorne svrhe. Prvi potvrđeni izvođači na 11. Hoomstocku su Kandžija i Gole žene, Gatuzo i Breakdown!.

Kada pogledamo godišnje liste naših glazbenih portala, jedno ime se ponavlja u gotovo svima i to u samom vrhu. To je album ‘Nema labavo’ Kandžije i Golih žena. Zabavan i provokativan, lirički moćan i aktualan, Kandžija će se po prvi put predstaviti publici na Humu, a ne očekuje se ništa manje od pravog spektakla.

Gatuzo je zagrebački garažni rock dvojac koji iza sebe ima četiri albuma. Kroz vrijeme su se mijenjali, njihov zvuk je dobio na rafiniranosti i sada spadaju među naše najbolje rock bendove, posebno na live nastupima što su dokazali već na binama mnogih klubova i festivala.

Mlađahni zabočki bend Breakdown! je prošle godine izdao svoj album prvijenac ‘Traveling Medicine Show’. Iako su praktički tek na početku karijere, to je bend na kojeg vrijedi skrenuti pažnju jer sviraju pod utjecajima mnogih popularnih rock sastava kao što su Led Zeppelin, The White Stripes, MC5 i slični.

Hoomstock je do sada pomogao maloj Lani kojoj je potvrđena dijagnoza deficita transkobalamina II, vrlo rijetka mutacija i teška bolest poznata u svijetu u svega 40 slučaja, te megaloblastična anemija. Navedena bolest je neizlječiva, ali se održava terapijama hidroksikobalamina . Uz Lanu pomoglo se i obitelji Ferbišek pri kupnji srednjoškolskih knjiga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s