Legendarni Chez Damier u Zagrebu i Splitu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Institucija koja 18 godina svojim pristupom glazbi okuplja talentirane instrumentaliste, producente, DJ-e, vokaliste i druge stvaratelje glazbe, u 2016. godini svoj će dom postaviti u Montrealu i u njemu ugostiti 70 najtalentiranijih glazbenika iz cijelog svijeta.

Red Bull Music Academy u svojih mjesec dana intenzivnog djelovanja epicentar je intimnih predavanja, radionica, kreativnih procesa u studiju, kao i svakodnevnih noćnih partija. Kako bi glazbenim entuzijastima diljem svijeta otkrila dašak svoje atmosfere, Akademija tijekom godine posjećuje svjetske metropole, a uskoro stiže i u Hrvatsku, i to u Zagreb i Split.

Ime koje će početkom ožujka predstaviti Akademiju većini glazbenih sljedbenika već je poznato. Legendarni Chez Damier svjedočio je nekim od najznačajnijih trenutaka u povijesti house i techno glazbe. A svoju priču ispričat će 3. ožujka u 18 sati u Zagreb Eye Vidikovcu, nakon čega će posjetitelje počastiti setom na istom mjestu od 21 do 1 iza ponoći. Ulaznice za party dostupne su u pretprodaji u Zagreb Eyeu po cijeni od 30 kn. Predavanje (session) će biti omogućeno ograničenom broju ljudi, stoga, želiš li biti tu, pošalji mail s naznakom ‘Session’ na rsvp@redbull.hr do 1. ožujka. 4. ožujka Chez putuje u Split, gdje će nastupiti u klubu Judino Drvo. Cijena ulaznice za splitski Red Bull Music Academy Night je 30 kn. Kao uvertira u Chezov set u Zagrebu i Splitu, za pult će prije njega stati Eddy Ramich.

Chez je jedan od onih koji je uvelike pridonio svjetskoj house sceni. Sa svojim partnerom Ronom Trentom zaslužan je za osnivanje Prescription Recordsa, naširoko poznatog kao jednog od najvećih house labela svih vremena. Tu su još i njegove uloge u stvaranju The Morning Factoryja, kao i komada glazbene povijesti koje dokazuju njegov doprinos house glazbi tijekom godina, kao što su KMS, The Music Institute i The Belleville Three. U svojoj umjetničkoj ulozi, Damier predstavlja savršen spoj: svoju smjelost zadržao je od 1989. sve do sada, a kada to poveže sa svojim jedinstvenim naslijeđem, njegov DJ performans dvostruko je impresivan. Danas su njegovi setovi potpuno unikatni, i ne samo zbog iskustva i znanja kojim raspolaže. Nakon svojevrsne stanke, serija izdanja za njemački label Mojuba dali su naznaku da se Damier vraća novonastalim umjetnicima pokazati put. S nastupima po manje-više svim kutovima zemaljske kugle, Chez je današnji house junak.

Prijave za Red Bull Music Academy Montreal 2016 traju do 7. ožujka. Prijavnicu preuzmite OVDJE.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s