Novi album Elementala u prodaji; na redu je Dom sportova!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

‘Tijelo’, novi, sedmi studijski album grupe Elemental nalazi se u prodaji Osim sto se može kupiti za kućnu fonoteku, u cijelosti se može preslušati na Youtube kanalu benda i već je poprimio brojne komentare oduševljenih fanova dok su stigle i prve odlične recenzije kritičara.

PHOTO BY: Anto Magzan

Album je nastajao par godina a sve oko njega predstavlja svojevrsno odrastanje benda popraćeno velikim odlukama i označava prekretnicu u dosadašnjem radu. ‘Tijelo’ je prvo izdanje Elementala za vlastitu etiketu, 383 Records, ali isto tako i njihov prvi studijski dvostruki albumu sa sveukupno 18 pjesama. Za vrlo interesantnu naslovnicu albuma zaslužan je umjetnik, akademski slikar, grafičar, ilustrator i street artist, Miron Milić.

Album je glazbeni skup svih pjesama koje nama mnogo znače, zato je dvostruki. Kao muzičarima, stvaranje nam je na prvom mjestu i nismo htjeli odustati od nekih pjesama iako se muzička scena okreće singlovima. I dalje vjerujemo u autentičnost albuma kao cjelokupnog iskustva koje možemo ponuditi publici. Tijelo mora biti cijelo. – poručuje Elemental

– Neke pjesme s novog albuma ‘Tijelo’ adaptirala sam iz svoje poezije, zato mi ih je bilo lakše otpjevati nego repati. Shot i ja dogovarali smo se oko tematika, neke su se nametnule same, oko nekih smo lomili koplja, probe su bile intenzivne a na kraju je Shot sve zaokružio produkcijom i miksom albuma. Pjesme uvjerljivo odražavaju naša aktualna stanja svijesti, promišljanja, snove i emocije. Ovo je album nabijen osjećajima, pa čak i u ovih nekoliko politički angažiranih pjesama. Teško je ostati emocionalno distanciran u današnje vrijeme – dodala je Remi.

Povodom svega navedenog Elemental je upriličio druženje u klubu Vinyl u kojem su se okupili fanovi, prijatelji i suradnici benda. Uz tortu i nove pjesme koje su odjekivale iz zvučnika, proslavljeno je novo poglavlje Elementala i poželjena sreća za sljedeći veliki test. A to je veliki koncert u Domu sportova do kojeg je ostalo desetak dana. Elemental će tog 5. ožujak 2016. označiti kao Dan E, najvažniji dan u njihovoj karijeri. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u Domu sportova, dok će im se kao gosti pridružiti Sassja i Marčelo sa svojim Napetim Quintetom.

Dan E za Elemental će značiti punoljetnost, 18 godina uz rimu, ritam i muziku, ljude bez predrasuda i granica. Bit će to poseban dan za bend kao i sve njihove fanove.

Poslušajte novi album: Tijelo – CD1CD2 

Do 4. ožujka cijena ulaznice za koncert u Domu sportova iznosi 65 kuna, dok će se na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 80 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty old shop, Tratinska 1; Rockmark, Berislavićeva 13; Aquarius CD Shop, Varšavska 13; Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s