U Zagreb se vraća kultni Dinosaur Jr.

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr., dolaze u Tvornicu kulture u petak 24. lipnja 2016. godine. Tako će ovaj zagrebački klub još jednom, a nakon 2013., imati čast ugostiti band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.

U svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) Dinosaur Jr. podsjetit će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja te ujedno premijerno publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza. Posjetitelji Tvornice tako će biti jedni od prvih u svijetu koji će uživo provjeriti nove Dinosaur materijale s obzirom da band tijekom ljetne turneje na velikim festivalima svira uglavnom kraće setove, a koncert u Tvornici bit će im jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.

Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog ‘I Bet On Sky’ iz 2012. godine. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto.

 

Ulaznice za koncert u prodaju kreću u petak 11. ožujka. Early bird cijena od 120 kn na snazi će biti do 31. ožujka, a dan iza skače na 140 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 160 kn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s