Dupli CD album Filipa Motovunskog povodom 10 godina rada

Osim tartufa i filmskog festivala koji ovaj rajski, pitoreskni gradić na brdu oživi kroz nekoliko ljetnih dana, posljednjih godina o Motovunu se puno dalje čuje i kroz kontinuirani rad Filipa Vrtarića, umjetničkog naziva Filip Motovunski.

Nakon što je stasao kroz motovunski hip-hop projekt PCP, preusmjerava stilsku profiliranost, te prve samostalne produkcijske radove izbacuje kroz jungle / d’n’b remixeve nekih domaćih, lako prepoznatljivih klasika, kao što su npr. ‘Moja prva ljubav’ od Haustora ili ‘Kad bi svi…’ Arsena Dedića, koji su instantno prihvaćeni i zaživjeli na plesnim podijima. Filip Motovunski se od tada do danas profilirao u najprepoznatljivijeg domaćeg drum’n’bass producenta i DJ-a, ali i promotera koji potpisuje organizaciju clubbinga Drama, održavajući ga na području Istre i Kvarnera već niz godina u kontinuitetu.

Na prve nastupe poziva ga zagrebački Kingston Sound, a ubrzo dobija priliku predstaviti se i na masovnije posjećenim događanjima, poput npr. pulskih Seasplash ili Outlook festivala, gdje se od tada pojavljuje kao redovni gost. Do sada iza sebe ima preko 500 klupskih i festivalskih nastupa po Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz godine je objavio nekoliko singl izdanja na raznim etiketama diljem svijeta (JungleX – Kanada, BPM rec. – Njemačka), a ovom prilikom najavljuje i prvi dugosvirajući album pod nazivom ‘Ten Years Making Beats‘, povodom prvog desetljeća rada, u izdanju PDV-a, i formatu duplog CD-a. Podrazumijeva se da će biti dostupne i sve download i stream varijante.

Prvi CD sadrži izbor ponajboljih Filipovih autorskih radova, neke nove pjesme i pokoji remix, dok drugi CD sadrži mix sa čak 37 (!!!) pjesama i remixeva. Objavljivanje nove pjesme, ujedno i prvog singla za najavu albuma planirano je za polovicu travnja, dok će Ten Years Making Beats ugledati svijetlo dana početkom svibnja, a promotivna turneja odvijati će se u dominantnom omjeru kroz predfestivalska i festivalska događanja.

Inače, Filip je zaslužan i za 002 izdanje Titracije, a na njegov se miks (složen ekskluzivno za Transmeet TV) podsjetite OVDJE.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s