Čak tri koncerta i tri klupska programa na 10. festivalu tolerancije

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Besplatne projekcije, predavanja, radionice, izložbe i razni edukacijski sadržaj samo su dio desetog izdanja Festivala tolerancije. Svake godine festival se trudi predstaviti što bolji glazbeni program s namjerom da se privuče što veći broj mlađe publike te da se javnosti predstave i dodatni glazbeni izričaji poput klezmer glazbe, nastale kao spoj različitih kultura i tradicionalne židovske glazbe, koja uz ritmove jazza stvara ugodan plesni ritam i dobru atmosferu.

Jubilarni nastavak festivala proslavit će se najjačim glazbenim programom do sada, a to su čak tri koncerta i tri klupska programa. Glavni gosti festivala su odlična Flo Real, romski bend Karavan Familia i zagrebački Jewsersi. Program će se održat u kinu Europa, novootvorenom Peperu, terasi Swanky Monkey Gardena, a zatvorit će se već tradicionalnim klupskim programom u klubu Super Super.

Program festivala:

Subota, 9. travnja @ kino Europa
Jewsers – live (Ulaz samo uz pozivnicu)
@ Peper – 21h

DJ M.I.L.E. (room 1) + Stanko Bondža (room 2); 25kn

Jewsers je klezmer sastav osnovan 2002. godine u okviru Židovske općine Zagreb i jedini je klezmer sastav na ovim područjima. Osim što su predstavili klezmer hrvatskoj publici, kritika ih je prepoznala kao interesantne, inovativne i jedne od kvalitetnijih sastava u Hrvatskoj. Svoju popularnost duguju brojnim nastupima i to na različitim muzičkim scenama: od Dubrovačkih ljetnih igara do B. P. cluba, od uličnih festivala do Dvorane HGZ i turneje u Izraelu. Glazbu Jewsersa nije lako opisati. Svoj stil nazivaju globalni klezmer, a to su američki, balkanski, bliskoistočni i istočnoeuropski klezmer stopljeni zajedno, začinjeni jazzom, ciganskom glazbom, hrvatskim folklorom, rock i latino ritmovima te s puno improvizacije. 2003. godine Anubis records izdao je njihov prvi album Jewbox.

Utorak, 12. travnja @ Swanky Monkey Garden – 21h
Karaván Familia (HU) + afterparty w. Goulash Disko DJs (Iva & Yves); Ulaz besplatan

Karavan Familia je ciganska glazbena skupina iz Mađarske koja svira tradicionalne glazbene aranžmane s individualnim efektima i zvukovima. Prava ciganska atmosfera s nešto Mississippi bluesa, flamenca, rumbe i istočnim korijena. Oni su prava pravcata obitelj koja želi popularizirati i sačuvati umjetničku i ljudsku vrijednost ciganske kulture. Njihov cilj je osvježiti cigansku folk glazbu spajajući tradicionalne i popularne elemente u svojoj glazbi.

Petak, 15. travnja – CLOSING PARTY @ Super Super
Flo Real (Mahogani Music / AT) + Jan Kinčl Zero (Cycle) + phillipe (CFSN) 25 / 35kn – limitiran broj ulaznica u pretprodaji je preko Entrio.hr-a.

Počevši kao dio poznatog Dub Cluba u Flex Clubu te kao warm up legendarnih Kruder & Dorfmeisterovih G-Stone mjesečnih večeri, Flo Real se 2010. pridružuje Mahogani teamu i postaje ni manje ni više već Moodymanov aka Kenny Dixon Jr. tour manager i support DJ. Za Novu godinu imala je čak dva nastupa. Prvi u New Yorku, a odmah nakon toga na izvrsnom Tulumu u Mexicu. Ove godine nastupit će na Dimensions Festivalu u Puli i na Soundwaveu u Gardenu, ali nastup na Festivalu tolerancije ipak je njen premijerni nastup u Hrvatskoj. Očekujte najbolje što soul, boogie, funk, disco, house i old school hip-hop mogu ponuditi.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s