Na tvrđavi Punta Christo sprema se još jedna bogata festivalska sezona

Tim Pozitivnog ritma je na današnjoj konferenciji za novinare najavio još jednu, bogatu festivalsku sezonu na tvrđavi Punta Christo pored Pule te niz drugih aktivnosti vezanih za PDV izdavačku kuću i klub Sirup. Konferencija je održana u Pločniku, novom konceptualnom prostoru Pozitivnog ritma koji će uskoro biti otvoren, a objedinjuje kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja. Pločnik je pokrenut u suradnji Pozitivnog ritma i tvrtke Alli Consilium (organizatora Lost Theory festivala).

Naša izdavačka kuća PDV čija će baza postati upravo ovaj novi prostor ima svoj prvi showcase na velikom otvorenju kada će nastupati bendovi koji su izdali na našoj etiketi, a to su F.O.B., Stonebride, Ponor i ESC Life – rekao je Vedran Meniga.

Arsen Pavešić, voditelj kluba Sirup najavio je zatvaranje sezone kluba i prebacivanje na ljetnu šemu sa Slurp! festivalom.

Do zatvaranja sedme jako uspješne sezone kluba Sirup ostala su još četiri vikenda. Od značajnijih gostovanja tu su DJ Jus-Ed i Vakula, a zatvaranje je planirano za 11. lipnja nakon čega je Sirup na pauzi do listopada. Slurp! serija ljetnih clubbing događanja održat će se 18. lipnja, 16. srpnja, 13. kolovoza i 24. rujna – a to je ujedno i zatvaranje sezone na tvrđavi. Od programa možemo potvrditi suradnju s dvije domaće etikete Imogen i Vakum koji će imati svoje programe, 16. srpnja i 13. kolovoza – dodao je Pavešić.

Prvi u nizu festivala potpuno u domaćoj proizvodnji je Seasplash, koji će se održati od 21. do 24. srpnja i to u posebnom soundsystem izdanju. Najopušteniji domaći festival donosi četiri dana odlične glazbe na sedam pozornica, uz dnevni program na plaži te niz radionica i popratnih sadržaja.

Za ovu, četrnaestu sezonu za redom, pripremamo posebno izdanje u kojem ćemo ugostiti najbolje od domaće soundsystem scene kao i dva jaka zvučna sistema iz vrha europske produkcije. To su britansko-njemački Abassi Hi Power i francuski O.B.F Sound System. Uz brojna najavljena imena najistaknutiji gosti su svakako britanska glazbeno-filmska legenda Don Letts i agilni izraelski DJ i producent Kalbata – rekao je Danijel Sikora iz Pozitivnog ritma te dodao kako je nedavno PDV objavio dvostruki album Filipa Motovunskog, koji će nastupiti i na Seasplash i na Outlook festivalu.

U suradnji s britanskim promoterima na tvrđavi Punta Christo od 24. do 28. kolovoza održat će se peti Dimensions festival koji ponovno okuplja najbolje od svjetske elektroničke glazbene scene, te po deveti put najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture Outlook festival, koji se održava od 30. kolovoza do 4. rujna.

Po mnogima možda najiščekivanije ovoljetno događanje je otvaranje Dimensions festivala u Areni, 24. kolovoza, točnije koncert kultne britanske grupe Massive Attack koji dolaze u punom koncertnom sastavu. Nakon pet godina diskografske pauze, tik pred izlazak novog albuma i sedam godina nakon zadnjeg nastupa u Hrvatskoj – rekla je Maja Gujinović iz Pozitivnog ritma te dodala kako koncertom kreće peto jubilarno izdanje festivala, a na tvrđavi će kroz sljedeća četiri dana i noći nastupiti preko 200 imena samog vrha svjetske scene elektroničke glazbe, a predvode ih Richie Hawtin, Moritz von Oswald Trio, Mr. Fingers, Ben Klock, Moodyman, Marcel Dettmann. Specifičnost Dimensions festivala je širok izbor izvođača, od jazz fusion sastava do tvrdih techno DJ setova.

I Dimensions i Outlook festival su i ove godine pozorno osluškivali puls regije, te će tako pred međunarodnom publikom predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova, producenata i DJ-a. Na Dimensions festival tako među ostalima stižu Petar Dundov, Ilija Rudman, ABOP, Chui, Miss Sunshine aka Insolate, Cuisine Dub i ekstrakt, dok će na Outlook festivalu nastupiti Elemental, Kandžija i Gole žene, Egoless, Filip Motovunski, Bamwise, Dubble i Digitron. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu. Upravo na toj pozornici pred međunarodnom publikom predstavit će se domaći instrumentalni electro jazz rock sastav Chui, čiji je novi album proglašen najboljim domaćim izdanjem prošle godine.

Nastup na Dimensions festivalu svakako će biti jedan od vrhunaca naše karijere i samo kad pogledate popis izvođača možete zamisliti koliko će nam to značiti. Očekujemo odličan koncert i predstavljanje vlastitog materijala u najboljem mogućem svjetlu – rekao je Toni Starešinić iz benda Chui.

Tjedan dana nakon Dimensions festivala na istoj lokaciji kreće deveti Outlook. Najbolji svjetski glazbenici iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i ostalih nijansi bassa nastupit će na sedam pozornica.

Festival u pulskoj Areni, 31. kolovoza otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, i sam vrlo uspješan reggae i dancehall glazbenik. Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima te bio dio sastava Superheavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom – dodala je Maja te najavila gosta konferencije, Shota iz Elementala koji ove godine nastupaju na Outlook festivalu.

Nama tvrđava svakako nije nepoznanica, već smo dva puta tamo svirali na Seasplash festivalu. Ljeto će nam biti intenzivno i radno i ovo će biti njegov savršen završetak. Obzirom kako neki od članova Elementala sviraju i u ABOP-u odlučili smo zajedno provesti oba festivala, odsvirati odličan koncert i dobro se zabaviti. Nema boljeg načina za pozdraviti se s ljetom – rekao je na kraju Shot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s