NEM[a] veze za engleze – New Europe Market 2016 edition [VIDEO]

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dubrovnik je po četvrti put ugostio New Europe Market – konferenciju na kojoj se okupljaju svi profesionalci iz svjetske TV i medijske industrije. I naša mala ali slatka ekipa je prisustvovala ‘šušuru’ u hotelu Palace od 14. do 16. lipnja. Ponijeli smo i kameru kako bi zabilježili pokoji kadar. Dočekala nas je vrhunska organizacija, prekrasno vrijeme, prolazak ispod duge, gastro užici podno dubrovačkih zidina… I naravno pregršt zanimljivih panela koji još od prvog NEM izdanja 2013., slove kao najprestižnije rasprave o gorućim pitanjima u kojima sudjeluju utjecajni članovi industrije.

Mnogo se toga događalo i siguran sam da svatko ima svoje favorite i najzanimljivije trenutke, ali ono što bi mi izdvojili jest:

1. OTT (glavni buzzword eventa)

2. Premijera nove domaće serije ‘Novine’ koja nas je oduševila (napokon dašak skandinavske škole u HR eteru)

3. Izdržljivost linearne televizije (iako nove tehnologije kucaju na vrata, dobra stara ‘telka’ i dalje drži glavnu riječ kako u sadržaju tako i u zaradi od oglašavanja)

4. Teaser za novu kulinarsku seriju ‘Croatia’s Finest’ koji vizualno obećava (voditelj emisije je Dhruv Baker, pobjednik britanskog MasterChefa). Nakon prezentacije nam je i skuhao gazpacho koji je bio odličan i pileće ražnjiće koji su bili osrednji. Sori Dhruv, ali malo smanji s Garam Masalom sljedeći put. :))

Deset tematskih panela, tri specijalne prezentacije vodećih tvrtki u industriji, keynote Christopha Mainuscha CEO-a CME-a, ekskluzivni intervjui, svjetska premijera dugo iščekivane serije, gostovanje poznatog britanskog MasterChefa te nebrojene prilike za networking i nezaboravni partiji, sukus su ovogodišnjeg izdanja New Europe Marketa. Nadamo se kako se vidimo na istom mjestu i 2017.! Za okus djelića atmosfere pogledajte naš video; popričali smo s Ivanom Ljubičićem, direktorom NEM-a, Draženom Mavrićem predsjednikom Uprave Nove TV, Anamariom Dorotić, direktoricom digitalne i prodajne strategije Pickboxa te Saschom Kojicem, potpredsjednikom za sport za Središnju i Istočnu Europu, Bliski istok i Afriku u Discovery Networksu.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s