Dani Savske

Od srijede 7. do subote 10. rujna u Savkoj 160, u Vintage Industrial Baru i Kavezu, održat će se ‘nulti’ Dani Savske – četverodnevna parada besplatnih koncerata, slušaonica, izložaba i buvljaka.

Ovo ljeto u Zagrebu obilježila su mnoga umjetničko-glazbeno-kulturna događanja, a ekipi iz Savske palo je napamet kako se sva ta sjajna i kvalitetna zbivanja odvijaju gotovo uvijek oko strogog centra grada pa su odlučili napraviti tzv. ‘decentralizaciju’.

Savsku mnogi doživljavaju kao sivu, prepunu semafora, uvijek zagušenu prometom, cestu kojoj nikako da dođe kraj. Stoga ju je ekipa iz Vintagea odlučila obojati kulturnim i inim događanjima, te joj udahnuti malo veselja. Ovo su 0. Dani Savske, sljedeće godine bit će 1. i program će biti kud i kamo šareniji.

0. Dane Savske započet će u srijedu 7. rujna u 16 sati sa Sajmom vinyla i ploča, a od 21 sat, u novootovorenom vrtu Vintagea i Kaveza nastupaju soul, funk i groove majstori Stank! & brat SlipMat u FUNK DRAMI. Prijave za sajam vinyla i CD-a mogu se slati u inbox na Facebook stranici kluba Kavez.

Drugog dana u 21 sat Bebe na Vole održat će besplatan koncert u vrtu.

U petak 9. rujna u 19 sati fotograf Roberto Pavić otvorit će izložbu fotografija ‘Gradovi na vodi’, a u 21 sat B and the Bops imat će besplatan koncert, u ljetnom vrtu.

Posljednjeg dana festivala, snage će odmjeriti Chris Ian pjevač benda Killed A Fox i Domagoj Šimek vokal bendova She Loves Pablo i Muscle Tribe of Danger and Excellence u akustičnom koncertu u vrtu. Nakon toga, nastavit će se DJ program do ranih jutarnji sati.

Vizual za 0. Dane Savske preuzet je iz segmenta slike ‘House of the Rising Sun’ slikara Miljenka Bengeza, a osim što je dotični stanovnik Savske ceste, njegove slike su upravo onakve kakvima organizatori zamišljaju buduće Dane Savske.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s