Craig Charles, Funk konferencija i NO Fakin’ DJ’s od 13. do 16. listopada u The Garden Brewery

Nakon sjajnog ljeta The Garden tim je natrag u svom zagrebačkom domu na Žitnjaku, u The Garden Brewery craft pivovari. Kako bi proslavili početak nove sezone u Zagrebu i buduće projekte, ekipa priprema dugi vikend pun glazbe i druženja koji će se protegnuti sve od četvrtka 13. do nedjelje 16. listopada.

Uz premijerno zagrebačko gostovanje legendarnog Craiga Charlesa, sjajnog funk i soul DJ-a i glumca iz serije Crveni patuljak, drugo izdanje Funk konferencije, No Fakin’ DJ’s, neizostavni Adriatic Coasting tim Nick i Pepi, te kviz o pivu, kao i Sunday Sessions druženje uz live jazz i zabavu za najmlađe, dugi vikend će biti sjajan.

ČETVRTAK, 13.10. OD 18.00 – KVIZ by MILAN PEH

U četvrtak se opustite poslije posla uz pivo i burgere i testirajte svoje znanje o pivu uz kviz koji će voditi Milan Peh od 18 sati. Ako znate kako se radi pivo, koji sastojci su ključni ili može li se čokolada može dodavati u piva, onda nemate brige. Pripremite timove i spremite se za igru, a nagrade su osigurane za najbolje.

PETAK, 14.10. OD 20.00 – ADRIATIC COASTING s NO FAKIN’ DJs, NICK I PEPI

Na premijerno zagrebačko gostovanje dolaze NO Fakin’ DJs koje čine Paddy i Ciaran Quinn, poznatiji kao Kwinzola i DJ Illson. U njihovom svijetu hip-hop se piše velikim tiskanim slovima, a setovi temeljeni na tom žanru imaju savršeno uklopljene zvuke jazza, funka, soula, disca i reggaea te vas vraćaju direktno na plesni podij. Pridružit će im se Adriatic Coasting duo Nick i Pepi. Uz misiju da vas opuste dok se vozite prema moru, Nick i naš Pepi su pokrenuli emisiju Adriatic Coasting koja se emitira svakog petka na YammatFM-u. Uz chill zvuke dvojac je predan puštanju ljetnih, opuštenijih tonova u eteru, kao i predstavljanju glazbene obitelji i prijatelja, a sve će to i pokazati i u The Garden Brewery.

SUBOTA 15.10. OD 22.00 – 2. HRVATSKA FUNK KONFERENCIJA / The Garden Brewery & Peper /

Hrvatska Funk Delegacija dolazi u goste i u subotu predstavlja drugu Hrvatsku funk konferenciju, megalomansku svetkovinu organskog DJ-inga. S početkom od 22 sata ukupno 14 delegata (Bijan, Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, Jopa, Kid VA, Kool S, Pips, SlipMat, Dr. Smeđi Šećer, Soul Bader, Tomo Ricov, Venom i Werft) izmjenjivat će se za pultom demonstrirajući svoje umijeće kopanja najboljih zvukova, od svemirskog orijentalnog diska i njemačkog big band jazz funka, do screamo northern soula i highlife afrobeata.

U okviru druge Hrvatske Funk Konferencije organiziran je i niz kratkih predavanja o povijesti DJ-inga, stilovima gramofonskih tehnika te tajnama korištenja svih vrsta vinila uživo koja možete poslušati od 16 do 19 sati u Peperu.

Raspored predavanja:
16.15 h DJ Jopa “Povijest disk džokejstva i gramofonskih tehnika”
17.20 h Dr. Smeđi Šećer “Previše prašine na mojim jagodicama”
18.15 h DJ Venom “Prikaz recentnih gramofonskih tehnika”
*Predavanja su otvorena za javnost

NEDJELJA 16.10. OD 12.00 – SUNDAY SESSIONS uz LIVE JAZZ, ANIMACIJU I CRAIG CHARLESA

Sunday Sessions kroz cjelodnevno druženje nudi pregršt glazbe i zabave za najmlađe. Premijerno zagrebačko gostovanje Craiga Charlesa, legendarnog glumca i radijskog voditelja, održat će se u nedjelju od 20 sati. Jedno on najprepoznatljivijih televizijskih lica (Craig je poznat kao glumac iz sjajne serije Crveni patuljak), a danas je jedan od najcjenjenijih funk i soul DJ-eva u Velikoj Britaniji s emisijom Funk & Soul Club na BBC Radio 6. S mjesečnim rezidencijama u Manchesteru, nastupima na festivalima poput Glastonburyja, Soundwave, Love Box i mnoštvu jazz festivala, Craig Charles ne staje u misiji širenja Funk i Soul glazbe. Za pultom će mu se priključiti NO Fakin’ DJs i Soul Bader iz Hrvatske funk delegacije.

Ranije sve goste u dan uvodi Nikola Smiljanić trio. Nikoli na gitari se priključuje Emil Bišćan na bassu i Matej Smiljanić na bubnjevima. Najviše vole improvizirati glazbu u jazz, blues i funk stilu, igrati se oko već poznatih tema ili stvarati nove pjesme na licu mjesta i pustit glazbi da ih u trenutku odvede kuda želi. Kada nisu trio, nastupaju sa svojim autorskim bendom Rolin Humes. Osim toga, cirkuska udruga Razbibriga pobrinut će se za zabavu za najmlađe, te uz program animacije i cirkuskih predstava osigurati ispunjeno popodne i za djecu.

Ulaznice
Ulaz je slobodan na sva događanja, osim za Funk konferenciju za koju se ulaznica plaća 30 kuna prije, te 40 kuna nakon ponoći.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s