Pločnik: DJ radionica by DJ Venom, Cuisine Dub…

Tri mjeseca prošlo je od otvaranja konceptualnog prostora Pločnik i pripadajućeg mu dućana ploča PDV, a Pločnik je postao nezaobilazni dio zagrebačke svakodnevnice. Kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja pored Zapadnog kolodvora postao je okupljalište za one koji traže opuštenu atmosferu, dobar izbor glazbe i pića i jednostavno nepretenciozni, a opet urbani ”meeting point”. Pločnik svojim vezanim sadržajima privlači “sličnomišljenike” iz cijelog grada, a ono što ih veže je svakako glazba. Zagrebačku sivu jesen Pločnik će obojiti i nizom programa koje vam u nastavku predstavljamo.

Novi ciklus DJ radionica by DJ Venom
Neki idu na tečaj šamanstva ili tečaj izrade operacijskih pojačala, neki na bacanje pogleda u dalj ili ispijanje šljivovice na metar s preponama, a ekipa iz Pozitivnog Ritma, pak misli da nedostaje dobrih DJ-eva i zato nastavljaju s ciklusom DJ radionica by DJ Venom. Radionice kreću od ponedjeljka, 17. listopada i održavat će se u redovnim terminima ponedjeljkom i srijedom od 18 do 22h, osim onih dana kad je dogovoren drugi program. Voditelj radionice je DJ Venom, klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva.

DJ radionica obuhvaća sve oblike modernog miksanja glazbe, počevši od odabira glazbe, beatmatchinga, digitalnog dj-inga (CD player, računalni programi (traktor & serato) i MIDI kontroleri, koncept loopa, korištenje loop sekvencera, efekti te njihova upotreba) pa sve do turntablisma i natjecateljskih disciplina kao što su beat juggling, scratch i stvaranje rutina.

Početnička grupa bavi se upoznavanjem i spajanjem opreme, upoznavanjem ritma i njegovih oblika, osnovama muzičke teorije, beatmatchingom ili miksanjem pjesama na osnovu tempa, osnovnim scratch i beatjuggling tehnikama. Napredna grupa bavi se miksanjem pjesama u obliku seta, zahtjevnijim tehnikama turntablisma (beatjuggling, scratch), upoznavanjem sa snimanjem i aranžmanom, upoznavanjem s organizacijom evenata i načinima dolaska do angažmana.

Na radionici postoji više DJ pultova tako da svaki polaznik radi individualno i napreduje neovisno o grupi. Glazbeni pravac i žanrovska opredjeljenost nisu bitni.
Cijena radionice za tri mjeseca iznosi 1.200,00 kn.
Prijave i upiti na: djradionica@pozitivanritam.hr ili na 095.5625.868.

Cuisine Dub
Ante Matas poznatiji kao Cuisine Dub rođen je i odrastao u Splitu. Kao dijete počeo je raditi beatove u bakinom podrumu, na starom laptopu kojeg je naslijedio od svoje starije sestre. Danas, kao malo starije dijete, opijen viskijem i bradat, vodi vlastitu izdavačku kuću, ima tjedne radijske emisije na KLFM-u i Radiju 808 te poprilično veliku zbirku udaraljki. U svom kratkom diskografskom životu pod imenom Cuisine Dub izdao je jedan album i nekoliko EP zapisa za ruski Udacha i vlastitu etiketu Fields & Forests. Njegov specifični spiritualni jazz oduševio je i ugledni časopis Stamp The Wax, koji ga je uvrstio na listu nadolazećih talenata 2016. godine, kao i selektore Dimensions festivala koji su ga pozvali da nastupi na nedavno završenom, petom Dimensions festivalu.
Za DJ set u Pločniku, u petak, 14. listopada, donosi puno različite mjuze. Ulaz je slobodan, a program traje od 22 do 02.

Yesh pres. SensualSelection | deep & soulful DNB
Sensual Selection je večer za dušu i mjuzu koju Yesh i Yeshovi senzualni frendovi nemaju prilike inače zavrtiti, a koja sad dobiva svoju šansu i na podrum danceflooru Pločnika. Uglavnom, 100% duše i 0% nabijačine.
Drugo izdanje Sensual Selectiona u Pločniku će se održati u četvrtak, 20. listopada, ulaz je slobodan, a program traje od 22 do 02.

Mini Dubchina by Irie Garden
Pripremite se jer u Pločnik dolazi opasan val nevjerojatnog bassa i heavy DUBCHINE! Kakav bi to bio podrum kada ga ne bi prljavi duberi odmah uneredili!? Kreću malo nježnije, a večer završavaju u žestokom stilu! Nemaju puno vremena pa na njihov mini provod dođite na vrijeme. Glavni krivci, koji ljušte skroz frišku fasadu novog prostora u gradu su ni više ni manje nego Munchies soundsystem iz Pule, kao i Vrki iz prvog hrvatskog – Digitron Soundsystema. Dođite nasmijani i spremni na čagicu!
Mini Dubchina održat će se u četvrtak, 27. listopada od 22 do 02, a ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s