TITRACIJA 028 FEATURING Ivan Komlinović

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ivan Komlinović je producent, remikser, sound designer, mastering inženjer i studijski geek, no prije svega – iskusan i beskompromisan techno DJ iz Zagreba koji zaista zna što radi za gramofonima. Na sceni je od početka 90-ih, a zbog svega navedenog još nam je i draže što upravo on otvara novu sezonu Titracije koju je zatvorio jednako sjajan predstavnik nove generacije di.merkl.

Iako Ivana ne treba posebno predstavljati, recimo kako se njegov prvi susret sa DJ profesijom dogodio 1993. kada je stao iza kućne mixete i otkrio izraz ‘beat- mixing’. Počeo je kupovati ploče neovisno o njihovom žanru te se tako upoznao s većinom podstilova elektronske glazbe. Ivan se odmah pronašao u technu. Godinama se intenzivno bavio promatranjem, praćenjem cijele scene i provođenjem po nekoliko stotina sati vježbajući miksanje i razne DJ pokrete da bi napokon krenuo u stvaranje vlastitog stila, svojstvenog samo njemu. Pred publiku izlazi (tek) krajem 1996. godine. Obično vrti na dva ili tri gramofona (isključivo vinyle), nikada unaprijed ne planira što će puštati, ali se uvijek drži pravila da svaki set mora imati svoj uvod, zaplet, radnju i rasplet. Ivan odnedavno svira i live actove. Prvi od njih spremao je tri godine, a odsvirao ga 2015. na trogirskom Moondance festivalu (nakon kojeg je ‘odradio’ njih još 10ak). Kaže kako live izvodi isključivo svoju glazbu te kako nekad na licu mjesta napravi novu stvar koju izvede samo jednom, jer pravi live nije moguće ponoviti identično. Naime, prilikom livea glazbenik uživo aranžira i programira svoju glazbu. Puno improvizacije, intervencija i ideja ‘on the fly’ utječu na to kako će live zvučati, mogućnost aranžiranja na licu mjesta omogućava glazbeniku da pomoću aranžmana i tempa upravlja emocijama i atmosferom na flooru, a upravo je to najveća novost i zaokret u Ivanovoj (bogatoj) karijeri.

Osim toga Ivan je nastupao i s mnogim DJ-ima kao što su: Jeff Mills, Claude Young, Derrick May, Oxia, Craig Walsh, Plastikman, Billy Nasty, Mr.C, Marco Carola, La-Di-Da, Misjah, Tim Taylor, Thomas Schumacher, Rino Cerrone, C1, Ben Long, Jel Ford, Terry Francis, Jean-Marie Kone, Umek, Valentino Kanzyani, Pero-Fullhouse, Colin Dale, Chris Finke… a ima i preko 15 vinylnih izdanja za strane labelove. U zadnje vrijeme izazov mu je dizajn zvuka, snimanje, i bilo kakva intervencija zvuka na filmu, a ekskluzivno za Transmeet.Tv vodi vas na eklektičan glazbeni put u kojem ćete, nadamo se, uživati barem upola onoliko koliko smo i mi…

Jer Ivan je (bio i ostao) ljubav na prvo slušanje…

https://www.mixcloud.com/widget/iframe/?feed=https%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2FTransmeetTv%2Ftitracija-028-featuring-ivan-komlinovi%25C4%2587%2F

Ivan Komlinović O SVOM TTV MIKSU

Kišno poslijepodne. Idealan tajming za izvaditi nekoliko interesantnih ploča iz torbe, te ih smiksati u jednosatnu cjelinu. Čušpajz bez glave i repa, spontano, nepredvidivo, neuredno i kaotično.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s