Buffo’s Wake na Goodoulash Vibrisku [INTERVJU]

Iza Goodoulash Vibriska krije se suradnja koncertnog programa Good Vibrations i Goulash Disko festivala koji je već godinama sinonim za tulum bez granica u uživanju svega onoga što vole mladi i što život pruža. Ovaj klupski hibrid u srijedu, 22. veljače, u Vintage donosi najbolje od oba programa – nastupe dva sjajna i vesela izvođača Buffo’s Wake (UK) i domaćeg JeboTon Ansambla, te odličan party nakon bendova u režiji Goulashevih DJ-a. Posjetitelji će imati priliku uživati i u punini okusa novog jela na regionalnom kulinarskoj meniju – Goodoulasha. Chef je najveća kuharska zvijezda na sceni – DJ Venom. Sve ovo bio nam je dovoljan povod da uz najavu popričamo s ekipom iz Buffo’s Wakea.

Buffo’s Wake je pomalo divlji i nepredvidivi šesteročlani bend iz Brightona. Violina, kontrabas, maksimalna nabrijanost i pozitiva u najboljoj gypsi punk maniri. Pjevaju o razvratu, devijacijama, incestu, zombijima i anatomiji i svemu onome što vam roditelji ne bi htjeli znati. Nastupili su između ostalog i na Glastoburyju, ali svi kažu da je u KSET-u prije točno dvije godine bilo bolje.

RIJEČI/PITANJA: TENA ŠKILJEVIĆ
PRIJEVOD S ENGLESKOG: PERICA ŠTEFAN (hvala mu na tome)


Recite nam što se promijenilo od vašeg zadnjeg nastupa u Zagrebu prije dvije godine? Imate li neke nove pjesme, jesu li s vama neki novi ljudi…? Što ima novoga kod vas?

Puno novih pjesama i neke promjene u postavi benda. Izgubili smo neke stare prijatelje, ali smo zato stekli neke nove. Jedva čekamo pokazati vam što smo novoga radili u međuvremenu.

Kako ste podijelili funkcije u bendu? Jesu li se uloge u bendu promijenile? Tko je The Odgovorni, a tko The Neodgovorni?

Nathan (pjevač) je dobio bebu, ali je i dalje vrlo neodgovoran. Tom (kontrabasist) je kao odgovoran, osim u slučajevima kad pije rakiju pa tri puta u sat vremena izgubi ključeve od kombija.

Često ste na turnejama. Ostavlja li vam to vremena da radite na novim materijalima? Kad možemo očekivati da ćete ih objaviti i kako to funkcionira kad ste na turneji – radite li ih „by the way“ ili?

Što je to turneja?! By the way je pjesma od Red Hot Chilli Peppersa. Mi nismo Red Hot Chilli Peppersi. Sorry.

Sigurna sam da imate puno „međubendovskog“ iskustva kad su u pitanju preporuke ili savjeti. Koji su najbolji i najgori savjeti koje ste čuli od drugih bendova?

Sreli smo jednom momke iz RHCP pa su nam savjetovali da prestanemo toliko piti. I da prestanemo svirati „By The Way“. Zato ju nećete čuti u srijedu.

A što možemo očekivati od svirke u srijedu u Vintageu na Goodoulashu? Je li itko iz benda naučio neki novi trik? Znamo da kontrabasist bez problema svira kontrabas tako da stoji na njemu, ali to je već stara fora. Jeste li smislili nešto novo?

Probaj skužiti neke nove reference. Bit će tu DR. Drea i još nekih poznatih melodija iz 90-ih koje smo ukomponirali u našu glazbu. Ako ih prepoznaš, dobit ćeš majicu na poklon. Ponajviše zato što je sva prekrivena jogurtom pa je se nekako moramo riješiti.

Kakav je plan za budućnost? Gdje će se svirati, novi albumi, suradnje, šta šta šta?

Izgleda da ćemo tijekom ove godine otići na jedno vrlo interesantno mjesto pa ispratite što se događa. U svakom slučaju, vidimo se u srijedu u Vintageu. Baš se veselimo probati taj famozni Goodoulash, a i rakija vam je uvijek bila vrhunska.

 

Uz Buffače, kako im tepamo od milja, u srijedu sviraju i domaće snage okupljene oko projekta JeboTon. Riječ je o kolektivu bendova: Porto Morto, Bogereverl, Antidepresiv, Lobotomija, Peglica i Komandos, Trophy Jump, a Jeboton Ansambl funkcionira kao off projekt sastavljen od njihovih članova. I dok u svojim matičnim bendovima sviraju u manjim brojevima, Jeboton ansambl broji dvanaestak članova – ovisno o izvedbi, fakultetskim obvezama i raspoloženju glazbenika. Za sebe kažu kako su kolektiv uličnih muzičara i zgubidana koji sviraju akustične obrade već gore nabrojenih bendova, u jako pjevnom, lijepom i veselom aranžmanu.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili Vintageu/Kavezu (Savska 160)! Na dan koncerta karte cijena je 40 kuna (op.a. rima im skroz štima, a koji se još koncerti krčkaju u Hangtime kuhinji provjerite ovdje).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s