Rekordnih pet sati za crowdfunding pete godišnjice Goulash Disko Festivala

Samo pet sati bilo je potrebno da Goulash Disko Festival prikupi ciljani iznos postavljen na 20.000 eura. Znakovito, jer baš 2017. Goulash Disko slavi peti rođendan na Komiži u Visu odakle je cijela priča i krenula.

Tako su ovogodišnjom kampanjom svi koji su kupili ulaznice organizatorima pomogli oboriti rekord postavljen prošle godine kada je u 24 sata prikupljeno 50 posto cjelokupnog iznosa dok je za cijeli iznos bilo potrebno 36 sati. Naime, ove je godine za prikupljanje ciljanog iznosa bilo potrebno tek pet sati čime je nastavljena petogodišnja tradicija jedne od najuspješnijih hrvatskih crowdfunding kampanja i prvog grupno financiranog glazbenog festivala na svijetu.

‘Ovaj uspjeh izvan je svih naših očekivanja i ostavio nas je bez teksta. Hvala svima koji nas iz godine u godinu podržavaju i time nam daju do znanja da radimo jedinstven projekt u Hrvatskoj a i šire – mali, intimni festival koji je u potpunosti financiran od svojih posjetitelja, bez velikih sponozra i uz puno ljubavi. Tradicija Goulasha nalaže da svaki uspjeh moramo nazdraviti i proslaviti uz veliku dozu plesa pa vas pozivamo na niz launch partyja diljem Hrvatske.’ izjavila je Iva Kvakić koja uz Yvesa Taqueta organizira Goulash Disko Festival koji se ove godine održava od 12. do 16. rujna u Komiži na otoku Visu.

Prvi launch party održava se već idući vikend, 25. ožujka na zagrebačkom moru, u brodu Brazil na Savi. Osim što će se slaviti uspješna crowdfunding kampanja, posjetitelji će imati jedinstvenu priliku osvojiti kartu za ovogodišnji festival, ali i kupiti early bird karte za ex-yu posjetitelje koje će se prodavati isključivo na launch partyjima. Odlična prilika s obzirom da je u jedan dan prodana trećina ukupnog kapaciteta festivala koji je ograničen na 1.000 posjetitelja.

Glazbenim kormilom upravljaju Goulash veterani iz Engleske Waggles i Sikada. Waggles je Goulash Disko miljenik kojem će ovo biti peta godina na festivalu i premijerni nastup u Zagrebu. Uz njega tu je i Sikada, kombinacija DJ i live seta uz banjo i harmoniku. Posadu očekuje eklektični glazbeni mix globalne glazbe, od ghetto funka, tropical bassa, do ethno house-a i tribal drum’n’bassa. Krmu čuva domaći bend live improvizacijske elektronike Suši sa Šaranom i posebni gosti. Bit će tu i nezaobilaznog gulaša, rakije dobrodošlice i šljokica. Za upad treba izdvojiti 30 kuna, a zbog ograničenog kapaciteta i upisati se na popis uzvanika na ovom linku.

Nakon Zagreba na redu su launch partyji u osječkom Epic klubu 15. travnja, splitskom Ghetto klubu 22. travnja i kao šećer na kraju 24. travnja u caffe baru Bane u Komiži.

O Goulash Disku: Goulash Disko nastao je i stasao kao party u Dublinu, da bi s ljubavlju i vremenom narastao u Festival i preselio se u Komižu na Vis gdje svake godine okuplja oko tisuću članova globalne obitelji DJa i ostalih umjetnika koje veže ista ljubav prema glazbi i dobroj vibri. Toliko dobroj da se Goulash Disko iz male Hrvatske proširio po cijeloj Europi, pa su dosad Goulash Disko partiji održani u Dublinu, Zagrebu, Komiži, Splitu, Sofiji, Amsterdamu, Den Haagu, Granadi, Budimpešti, Novom Sadu, Kölnu, Berlinu i Bristolu. Iduće izdanje prvog crowdfundanog festivala na svijetu, Goulash Diska, održava se od 12. do 16. rujna 2017. u Komiži na Visu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s