Drvored i Radio Aktiv spremaju veliku TFF feštu u Vintageu

Drvored i Radio Aktiv stižu u četvrtak, 27. travnja, u Vintage Industrial Bar u sklopu službenog Tabor Film Festival warm up-a ususret njegovom jubilarnom 15. izdanju. Prije nastupa bendova posjetitelji će moći uživati u retrospektivi tri prethodno nagrađivana filma na Festivalu, sudjelovati u nagradnim igrama te tulumariti s DJ Vukom.

Drvored je zagrebački bend osnovan 2010. godine. Devetero glazbenika okupljenih oko jednokratnog projekta već je nakon par zajedničkih probi odlučilo nastaviti s radom i djelovati kao bend. Njihova muzika je mješavina šarma francuskih šansona i energije balkanske nostalgije koja je često prožeta brzim ritmovima i promjenama raznih glazbenih pravaca, a sami su ga nazvali balkankan. Nakon uspješnog prvog albuma „Arhelino“, Drvored se energičnim nastupima uživo predstavio diljem Lijepe Naše. Svjež zvuk na hrvatskoj sceni praćen je izvrsnim spotovima za pjesme poput „Baš sam sretan“ i „Zanzibar“. Trenutno su u studiju, a upravo su izbacili „Zagreb“, prvi od tri planirana singla koji će premijerno uživo predstaviti upravo na koncertu u Vintageu.

„Ovu pjesmu napisao sam davno dok još nisam živio ovdje nego često dolazio. Jednu zimsku večer, gledao sam kroz prozor sobe, a polako je sivo nebo postalo rozo. Pjesma je nastala odmah drugo jutro u sobi jedne knežijske zgrade gdje sam boravio. Čim sam se probudio,  prvi stih “zagreb est grise et rose” (“zagreb je siv i roz”) došao je sam od sebe i samo mi se vrtio u glavi dok sam se jos valjao po krevetu. Tad u polusnu mi je bilo jasno da taj stih znači predstavlja osječaj koji mi jednostavno paše ; mješavinu grada krutosti i romantike, pa su drugi stihovi prirodno došli sami od sebe.“ – kazao je autor pjesme, Frederic Lanz.

RADIO AKTIV je autorski bend okupljen 2009. godine u Puli. Zvuk benda baziran je na rocku pomiješanim s različitim stilovima glazbe uz tekstove na hrvatskom jeziku. Dosad iza sebe imaju nagrade za najbolji mladi bend (HGF, HR Demo Klub 2011., Fender Megamuzika 2013.), nominaciju za Porin u kategoriji „Najbolji novi izvođač“ 2013., dva sjajna albuma objavljena u izdanju Aquarius Records / Spona („Grije nas isto sunce“ 2012., „Stvarnost između reklama“ 2015.), te brojne nastupe u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH, i Makedonije. Trenutno rade na pjesmama za treći album, a u Vintage se vraćaju nakon dvije godine promova što će im biti premijerni nastup u novoj postavi.

Dragan Vuković alias DJ VUK je dinaroid trenutno nastanjen u Murskoj Soboti. Urednik je radio emisije Anatomija Zvuka koja se emitira svaki drugi utorak na BH Radio 1. Uređuje također tri bloga s različitim temama (banjalučka scena, naši muzičari u Europi i svijetu te duo bendovi s prostora bivše Jugoslavije). Objavio je enciklopediju domaćih duo bendova. Organizirao je mnoštovo turneja i koncerata za bendove iz Europe i svijeta po Balkanu, a na istom području imao je preko 100 DJ nastupa. I ono najbitnije: voli nogomet, pizze i životinje.

Ovom prigodom će se u sklopu TFF retrospektive u Kavezu prikazati tri nagrađivana filma. „Onda vidim Tanju“ autora Juraja Lerotića na Festivalu je dobio nagradu za najbolji domaći film, „Muto“ je animirani uradak jednog od najpoznatijih talijanskih uličnih umjetnika, Blua, koji je bio nagrađen za najbolji eksperimentalni film. „Bobby Yeah“ nastajao je sedam godina u ‘laboratoriju’ autora Roberta Morgana noseći titulu najbolesnije stop animacije. Na TFF-u je dobio nagradu za najbolji animirani film. Početak projekcija je u 20h, a ulaz je besplatan. Idući warm up koncert dogodit će se 6.svibnja u zabočkom Regeneratoru uz nastup beogradske rock atrakcije Repetitor.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti u Kavezu i Dirty Old Shopu, na dan koncerta koštat će 50 kuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s