Američki house maestro Kai Alcé na velikom Imogen label tulumu

Na sljedeći Imogen label night te posljednji ovosezonski tulum u goste izravno iz Amerike, točnije iz Atlante, stiže zvijezda housea te glavni nositelj žanra u Atlanti Kai Alcé. Ovo je njegov premijerni nastup u Zagrebu stoga svakako rezervirajte 9. lipanj za veliki tulum u jedinstvenom i dotjeranom ambijentu SSI Katrana i Museuma uz Imogen domaćine Iliju Rudmana te Antonia Zuzu.

Budući je rođen u New Yorku, odrastao u Detroitu, živio u Chicagu, a ranih 90ih doselio u Atlantu, možemo reći da je Kai zvan i The Kaizer putem skupio ono najbolje što je američka house glazba iznjedrila od svog nastanka kroz sva tri najvažnija grada za razvoj house glazbe, a to su upravo Chicago, New York i Detroit. Kroz više od 20 godina bavljenja glazbom Kai je surađivao s najvećim imenima žanra kao što su Andrés, Larry Heard aka Mr. Fingers i Charles Webster ali i sa britanskom acid jazz / funk grupom The Brand New Heavies te našim Ilijom Rudmanom, a izdavao za Moodymannovu etiketu Mahogani Music, Omar S-ov FXHE te veliki Defected.

Osim što je najvažniji promicatelj house glazbe u Atlanti putem svojih večeri DEEP i MJQ na kojima su gostovala mnoga velika imena scene kao npr. Kerri Chandler, Larry Heard, DJ Spinna, Rich Medina, King Britt i mnogi drugi, 2008. osniva i poznatu izdavačku kuću NDATL Muzik za koju izdaju Theo Parrish, Omar S, Robert Owens, DJ Spinna, Marcellus Pittman i Chez Damier koji mu je uz Derrick Maya i Kevina Saundersona bio uzor dok se obrazovao na Music Institute-u u Detroitu.

Da, Kai Alcé je uspio u onom u čemu nitko prije njega nije, sakupio je „sve sličice u albumu“ te stavio Atlantu pa tako i sam jug Amerike na mapu house glazbe. Tome je uvelike doprinjeo i svojevrsni event godine vezan uz plesnu glazbu u Atlanti, House in the Park čiji je Kai suosnivač, koji svake godine okuplja 10-20.000 ljubitelja housea.

Chez Damier, jedan od pionira housea još davne 2004. je za njega izjavio:

I like him because he brings rawness back to House that was once forgotten. He is one of few that have been privileged to the living experience of New York, Detroit, Chicago and now Atlanta. Kai is also a good deep house DJ that can take you into any room of the House, from Techno to Garage. This is a new producer with an old soul. Check him out.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s