Novi festival u zelenom srcu Zagreba: Crossover Festival Zagreb

Zagreb dobiva novi međunarodni glazbeni festival – Crossover Festival Zagreb – jedinstveni petodnevni događaj u samom središtu grada, parku Ribnjak. Crossover Festival Zagreb dovodi niz zanimljivih glazbenika iz cijeloga svijeta. Nove kulture, novi glazbeni stilovi i potpuno drukčiji program čeka posjetitelje od 26. do 30. srpnja!

Prvo izdanje Crossover Festivala Zagreb dovodi fantastičnu paletu glazbenika. Francuski jazz pijanist Cédric Hanriot, koji je svirao na Grammyjem ovjenčanom albumu Diane Reeves, dolazi u pratnji suvremenog jazz Groovematic trija. Publika će imti prilike uživati i u nastupu benda Maurizio Presidente sastavljenog od glazbenika iz Portugala, Francuske i Njemačke koji uspješno miješaju žanrove i ritmove specifične za njihove kulture s naglaskom na gipsy jazz.

Iz susjedne Srbije dolazi Lady Jelena čiji su singlovi poput “Nikola” i “Watermelon love” već dobro poznati domaćoj publici, baš kao i oni benda s Kosova, Gipsy Groove, koji su već postali velika europska atrakcija. Pozornicu će s njima dijeliti i afrički bend Kaira Kela čiji zarazni ritmovi sve tjeraju na plesni podij, ali i mnogi drugi. Naime, svakoga dana će se održavati dva do tri koncerta, a u međuvremenu za sjajnu glazbenu kulisu pobrinut će se vrhunsku DJ-evi.

Crossover Festival Zagreb, osim glazbenog programa, ponudit će i zanimljivu gastronomsku ponudu. Ukusnih zalogaja i ledenog osvježenja neće nedostajati!
Festival će trajati od srijede 26. srpnja do nedjelje, 30. srpnja. U srijedu, četvrtak i petak radno vrijeme je od 17 sati do ponoći, dok će za vikend festival svoja vrata otvoriti već u podne. Ulaz je slobodan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s