Ajs Nigrutin nakon dvije godine ponovno u Zagrebu

Popularni beogradski reper Ajs Nigrutin nastupit će 22. rujna u zagrebačkom Vintage Industrial Baru. Nakon dvogodišnje pauze od zagrebačkih pozornica u solo varijanti, kao pojačanje mu stiže i kolega Timbe iz zajedničke hip hop senzacije Bad Copy.

Legenda provokativnih tekstova prožetih humorom i internim šalama, poznati je dugogodišnji vladar svih zagrebačkih brucošijada koje je pretvarao u majstorske tulume. Jezik ulice uz sirove beatove štuje još od 1996. u sastavu Bad Copy kojeg uz njega čine Timbe i Sky Wikluh. S ovim trojcem izdao je tri albuma, dok jedan potpisuje kao član kolektiva 43zla.

Solo karijeru započinje 2002. albumom ‘Nigrutinski rečeno’, snimanim „potajno“ na opremi radija na kojem je tada radio kao tehničar. Karijeru nastavlja izdanjem ‘Štrokavi pazuh’ (2005.) koje je iznjedrilo hitove poput Bekam, Spejs Nigrutin i Indo Grasa.

Uslijedili su albumi ‘Kajmak i ‘Katran’ (2008.), ‘Fujznem Džigili’ (2009.) u suradnji s Bvanom te ‘Apunktura govneta’ iz 2015. Ikona underground hip hopa na ovim prostorima ostao je vjeran tematici seksa, trave i svakodnevnog života uz prepoznatljivo korištenje „šatre“ što ga čini rado viđenim gostom zagrebačke publike.

Ulaznice za koncert su u pretprodaji po cijeni od 45 kn, a na ulazu će koštati 60 kn. Službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Vintage Industrial Bar (Savska 160).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s