Hardcore velikani Comeback Kid na Good Vibrationsu u KSET-u

Jedan od najvećih hardcore bendova današnjice, kanadski Comeback Kid, itekako je poznat hrvatskoj publici, a ovom prilikom, u četvrtak 25. siječnja, na Good Vibrationsu pridružit će im se hc punk bend Ponor a večer će zaokružiti švedski Comminor.

Comeback Kid dolazi iz Winnipega, grada s bogatom hokejaškom tradicijom, kako i dolikuje državi iz koje dolaze, a i ime su dobili po hokejašu Mariu Lemieuxu koji se 2000. godine vratio u NHL kad je bend i osnovan. Sebe simbolično nazivaju „no coast hardcore“ bendom. Do sada su izdali jedan EP, jedan DVD/live i šest albuma, a posljednji ‘Outsider’ će promovirati ovom prilikom, dvije i pol godine nakon njihovog posljednjeg nastupa u Zagrebu. Članovi benda su Andrew Neufeld aka Goose, Jeremy Hiebert, Stu Ross aka Toad, Ron Friesen i Jesse Labovitz.

Ponor je hardcore punk bend iz Zagreba osnovan krajem 2011. godine. Čine ga već poznata lica domaće hardcore scene, do sada najzapaženija kroz djelovanje u nekadašnjem HC bendu Amok. Iza sebe imaju album ‘Ovo je kraj’ objavljen krajem 2013. godine te ništa manje sjajnog nasljednika ‘Prah i pepeo‘ objavljenog u rujnu 2017.

Comminor je osnovan 2010. u švedskom gradu Västeråsu. Bend je bio na turnejama i svirao po festivalima u Kini, SAD-u, Njemačkoj, Italiji i Švedskoj. U Hrvatskoj su već bili na mini turneji, a svirali su na i InMusicu. Ovo će im biti drugi nastup na Good Vibrationsu. Comminor je izdao svoj debitantski album ‘Let’s Call It ART’ u veljači 2016. i pokupio vrlo dobre kritike, a pjesma ‘Rubble Boy’ je izabrana kao jedna od najboljih rock/metal pjesama 2016. od Musikguidena i P3 na Švedskom nacionalnom radiju. Njihovi nastupi uživo su prepuni pozitive i energije te vrlo neobičnih i pomalo akrobatskih pokreta na stageu.

Karte po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna mogu se nabaviti u Dirty Old Shopu i KSET-u, a ako ih ostane na ulazu će koštati 80 kuna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s