Počinje uzbudljivo treće izdanje projekta Art Park

Najljepši parkić u centru Zagreba, onaj između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, od 25. svibnja ponovno će oživjeti uzbudljivim cjeloljetnim programom, sada već poznatim kao Art Park.

Za vikend otvorenja (25.,26. i 27.5.), u parku će slikati Alan Myers i Guido Palmadessa, dva fantastična umjetnika iz Argentine čiji su slikoviti murali prepoznati na ulicama diljem svjetskih metropola. Njima će se uživo pridružiti gosti iz susjedne Srbije, također međunarodno poznati Junk i Wuper dok će hrvatske umjetničke snage predstavljati sjajni Lunar, Dominik Vuković, Modul8, Ivan Oštarčević, Dock, Smack, Tinu Ninu, Pero zloba, Boris Bare te Saša Pocrnić Anxio iz Splita. Tijekom trodnevnog otvorenja, umjetnici će oslikavati zidove i panele u parku, posjetitelji će se družiti uz DJ session, a program će upotpuniti ciklokino projekcija te edukativni sadržaj ovogodišnjeg Pedalafesta, najvećeg događaja povezanog s kulturom urbanog bicikliranja u ovom dijelu Europe.

Park će ove godine biti nadograđen zanimljivim arhitektonskim montažnim rješenjima te dodatnim urbanim zelenilom koje potpisuju Grow studio i Hortiart. Umjetničko-botanička instalacija osvanut će u parku zahvaljujući suradnji s Floraartom u sklopu kojeg će ove godine Art Park po prvi puta svojim odabranim programom gostovati van svoje lokacije, i to na Bundeku u periodu između 28.5. do 3.6. 2018. Interaktivne skulpture Urban Toys, autora Aleksandra Battiste Ilića, dobit će još više prostora u parku dok će suradnja s projektom Ilica: Q’Art, s kojim Art Park dijeli ideju povezivanja sadržaja i oživljavanja Ilice, dobiti nadogradnju u vidu zanimljivog programa i izložbi na otvorenom. U parku će se nalaziti i posebna ‘klupa za čitanje’ o kojoj će brinuti Fraktura, a raznovrstan program dogovoren je s brojnim suradnicima kao što su Knap, Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, Jungle tribe agencija, Restart label, ZMAG, Animafest, Goulash festival, Hoomstock, 36 Mountains festival, Tam tam festival s Hvara, Pasica kasica, Kulturni centar Mesnička…

Ugodna ljetna popodneva u parku, galerija na otvorenom koja će se upotpunjavati novim radovima te raznovrstan svakodnevni program u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, ostaju glavne odlike trećeg izdanja Art Parka.

Sve informacije, za sada, pratite putem Facebook stranice Art Park Zagreb.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s