Svemirko u Močvari predstavlja album ‘Tunguzija’

S novim albumom, Velikom Tunguzijom, sedam mjeseci nakon posljednjeg zagrebačkog koncerta u Gorgoni, Vuk Vuković, Toni Tandara, Branimir Blažević i Bojan Bojkov vraćaju se s novim članom benda Antonijo Tali Bošnjakom na pozornice svojeg grada. Sada već priznata glatkotalasna emo-macho pop grupa Svemirko ovom prilikom ravno iz studija Minus1 stiže u subotu 16. lipnja u Klub Močvara.

Svemirko svira pjesme, definitivno bolje nego ikada do sada, kako stare uspješnice tako i neke buduće hitove, pritome servirajući izuzetne melodije i aranžmane, neshvaćenu živopisnu poeziju i savršene zvučne arome koje prožimaju stare i nove moderne klasike.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/users/163910133&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Svemirko je alias Marka Vukovića, glazbenika i producenta porijeklom iz Đakova s trenutnom adresom boravišta u Zagrebu. U prošlosti je izdavao pod raznim pseudonimima od kojih su vjerojatno najpoznatiji Kimekai i Nikonar, no ovdje se radi o nečem potpuno novom i drugačijem. Vuković je odlučio napraviti određenu količinu fantastičnih pjesama od kojih su neke završile u zbirci odnosno u formi debitantskog albuma nazvanog ‘Vanilija’. Taj je album zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta.

“Nakon ‘Vanilije’, emo-macho pop nastavlja svoju progresiju, a instrumentalno-vokalni sastav Svemirko sprema nove koncerte i nove, kako noćne tako i dnevne avanture. U svemirskom brodu na još uvijek neizmišljen pogon, ravno iz kozmosa na našu planetu ova skupina vračeva stiže da vas odvoji od vlastite svijesti.”

Ulaznice u pretprodaji (34,50 kn) potražite na sljedećim lokacijama: Dirty Old Empire, (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Močvara, Trnjanski nasip bb (za vrijeme trajanja programa). Cijena ulaznice na dan događanja na blagajni kluba iznosi 49 kn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s