10 (novih) razloga zašto doći na Hoomstock

Hoomstock festival u Humu na Sutli kompletirao je glazbeni line up svog trinaestog izdanja. Na staroj lokaciji, nekoliko metara od slovenske granice i ove će godine 24. i 25. kolovoza nastupiti neka od najvećih, ali i najzanimljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene, a u ovogodišnju karavanu upalo je i jedno inozemno ime!

Ove će godine na 4 pozornice nastupiti 19 izvođača, a dosad su najavljeni Darko Rundek i Ekipa, Urban&4, Debeli Precjednik, Ogenj, Antenat, Koala Voice, Stray Dogg, NLV i J.R. August. Ovo je 10 novih razloga zašto kraj kolovoza provesti u Humu na Sutli:

1. Rezerve – neće grijati klupu, dolaze iz Makarske ravno u glavnu momčad Hoomstocka, a sa svojim novim albumom “Ravno u zamku” već su uhvatili kritičare i publiku. Poslušaj kako ih nije briga za zvijezde.

2. Dogs in Kavala – momci koji su više u Hrvatskoj nego u rodnoj Srbiji, polako postaju jedni od dražih gostiju na našim pozornicama. Humska ih jedva čeka. Poslušaj zašto je tome tako.

3. Tús Nua – djevojke koje su s albumom prvijencem odmah skočile na vrh godišnjih glazbenih ljestvica na Hoomstocku će u hladu krošanja parka izvoditi ove sanjive melodije.

4. Bruto Geto – njih ima tisuće pa organizator smatra da će već toga dana kapacitet pucati po šavovima. Rakuni dolaze, nemoj reći da ti nisu rekli.

5. Mary May – djevojka koja je objavila jednu pjesmu i bacila sve na koljena. Želiš biti među prvima koji će je čuti uživo, vjeruj nam.

6. Harvo Jay – kad te uhvati tuga jer shvatiš da je Hoomstock za tek 2 mjeseca, utješi se njihovim Sokom od Agonije i činjenicom da ćeš ih moći i uživo poslušati u Humu.

7. The Guru Guru – bila je dovoljna jedna večer na MENT-u da ovi Belgijanci izuju publiku iz cipela pa za svaki slučaj na njihov nastup dođite bosi. Poslušaj kakve slatkiše donose sa sobom (nisu čokolade, ali je nešto za popiti).

8. MRFY – još jedan ubod s MENT-a, ovi Slovenci već neko vrijeme znaju da će postati veliki (vidjeli su to svojim trećim okom) pa sada i publiku uvjeravaju u to.

9. Pat Tern – nekad su ga susjedi znali kao Andreja Černelča, ali sad je stariji i ozbiljniji pa je promijenio ime i više nije tako melankoličan. Ovo je iz razdoblja kad je bio mlađi i neozbiljniji pa hajde da vidimo što je to pripremio za Hoomstock.

10. Home Conflict – ekipa koja je pobijedila na natječaju i dobila wild card za dolazak u Hum. Hoomstock podržava mlade nade i daje im priliku da se pokažu pred novom publikom.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 90 kuna. Fizičke ulaznice u prodaji su od petka, 15. lipnja u Rockmarku (Berislavićeva 13, Zagreb), Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb), Hostelu Barrock (Magistratska 36, Krapina), Pivnici Cantina (Klenovec Humski 86) i Krčmi Polanović w. Huncutarije (Matije Gupca 36, Zabok). Za više informacija pratite službenu Facebook stranicu i event.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s