TITRACIJA 051 FEATURING Lazo

Nakon pa skoro višegodišnjeg čekanja na njegov miks u ovu Novu 2020. godinu uvodi nas Lazo. Osebujan je to i pozitivan lik kojem skoro ništa ne može skinuti osmijeh s lica i koji vas svojom glazbenom selekcijom doslovno izuva iz cipela i vodi na nezaboravno i neponovljivo putovanje žanrovima, svemirima i svjetovima – a to sve radi istovremeno što, naravno, dokazuje i ovim miskom koji je složio ekskluzivno za TTv i ovo 51. izdanje Titracije.

Za one koji eventualno ne znaju, gramofoni, synthevi, ritam mašine i sampleri oblikovali su Lazu kao glazbenika koji svojim live actovima i DJ setovima plesne podije puni još od 2000. godine. 

Nakon uspješne suradnje s Lukom Cipekom na brojnim projektima kao što su ‘Luka&Lazo’ nastaje njihov alter ego ‘Jedi Jet’. Njihovo sjajno debitantsko izdanje ‘Fat Mama Roks EP’ izlazi u jesen 2004. godine, a izdaju ga za berlinski label Mo’s Ferry Productions. Riječ je o miksu kratkih samplova i ludih aranžmana baziranih na masnim i sirovim beatovima. 

Lazo također samostalno izdaje za gore spomenuti label kao i za Archipel, Sthlmaudio recordings i Leftroom. Svirao je u brojim inozemnim klubovima kao što su popularni Kater Blau, Sisyphos, Watergate, Salon zur wilde Renate, Planeten und Blumen, Golden Pudel, Südpol Hamburg, Die Registratur, Distillery, Weetamix, slovenski K4 ili pak zagrebački Masters, Sirup, Sound Factory, riječki Tunel i mnogi drugi. 

LAZO O SVOM TTV MIKSU

Za ovaj mix sam malo promijenio pristup – namjera nije bila da miče bokove već je zamišljen kao neka vrsta zvučnog kolaža u kojeg možeš uroniti i koji te natjera na introspekciju ili barem na razmišljanje o trenutku.

Vrti isključivo vinile, a kada bi se morao žanrovski opredijeliti kaže da bi to bio ‘freestyle’. ‘Moji miksevi nisu unaprijed pripremljeni, a izbor glazbe koja će biti u nekom miksu se događa na licu mjesta i vođen je isključivo vlastitim osjećajem za glazbu i efektima koje pojedine trake pobuđuju kod mene i publike. Iz tog razloga priča može krenuti u raznim smjerovima, stoga za vrijeme nastupa volim imati mnogo veći izbor ploča nego što je realno potrebno. Po meni, muzika omogućava slobodu izražavanja, a rigidno držanje za određene žanrove tu slobodu sputava. Moj ukus je prilično širok i uključuje mnoge smjerove izvan elektroničke i klupske glazbe, što se također reflektira na moj zvuk. Naravno da i glazbeni background igra jako veliku ulogu u svemu tome. Ne radi se o trenutnom otkrivenju.’ ističe u jednom intervjuu Lazo koji je prije svega producent, a tek onda DJ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s