[TTv presents] pocket palma

PHOTO: Hrvoje Banić

PHOTO: Hrvoje Banić

‘pocket palma’ je zagrebački synthwave duo kojeg čine Anja Papa i Luka Vidović. Na sceni su se već pojavljivali kao Side Project u malo mračnijem izdanju s dva albuma na engleskom jeziku, a kao pocket palma bacaju se u nostalgične vode synth glazbe osamdesetih na hrvatskom. Osim želje da ih pobliže upoznate, povod za ovaj video intervju je i koncert koji će u zagrebačkoj Tvornici kulture održati 29. veljače 2020. godine.

Njihov prvi album, istoimeni ‘pocket palma’, sastoji se od 11 pjesama kroz koje se provlače zanimljive tematike iz njihove prošlosti – mixtapeovi, preklopni mobiteli, školski plesovi, slomljena srca – ali i mnogi drugi motivi koji opisuju retrowave pokret – zalasci sunca, neonska svjetla, neizbježne palme, a sve to pakiraju u duboke metafore svojih svakodnevnih problema i uspjeha.

Nostalgija igra snažnu ulogu na cijelom albumu i povezuje pjesme tekstualno, ali i glazbeno. No osim nostalgičnog zvuka, album, kojeg su brojni kritičari već uvrstili među domaća izdanja godine, je prožet i ponekad grubljim, a ponekad sladunjavim gitarskim dionicama za koje su zaslužni gitaristi Bruno Žabek i Toni Tkalec.

Sinergija najboljeg od prošlosti i budućnosti utjelovljena je na CD-u, kazeti i vinilu koje možete pronaći u Aquarius Music Shopu.

Odlučili smo svoj prvi album izbaciti u tri različita fizička izdanja jer smatramo svoju glazbu vremenski prilagodljivom za svaki od formata. Na CD smo uključili dva remixa naših prvih singlova i on je nekako najklasičniji od tri formata. Kazetu smo dopunili s pet traka koje su dostupne samo ondje, a idealno dopunjavaju zvuk albuma za recimo dulju vožnju autom i pružaju još više retro zvuk. Vinyl nudi najveću kvalitetu zvuka i uz jedanaest pjesama s klasičnog albuma nalazi se i jedna potpuno nova, neobjavljena pjesma ‘najbolje za nas’. Sve u svemu, ova tri formata čine jako opširnu kolekciju super zanimljivih vizuala uz dodatne ilustracije umjetnice Vetvy, tekstove pjesama i puno dodatnih bonus traka koje svaki pravi fan može proučiti!

A osim albumom, ovaj synthwave duo vašu nostalgiju za ljetom izliječit će i uživo – koncertnom promocijom 29. veljače 2020. godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Svoju džepnu dozu palmi osigurajte si po pretprodajnoj cijeni od 40 odnosno 60 kn na dan koncerta (službena prodajna mjesta: Dirty Old Shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13 ili entrio.hr). 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s