Druga epizoda Wintersplasha #8 predstavlja ‘Seasplash ritam’ kompilaciju

Nakon prve epizode Wintersplasha #8 vraća se na podij zagrebačkog kluba Sirup u Seasplash ritmu! U petak, 20. veljače, predstavit će dio izvođača koji se, uz ostala eminentna imena domaće scene, pojavljuju na kompilaciji ‘Seasplash ritam‘. Kompilacijski album objavljen prošlog ljeta u izdanju izdavačke etikete PDV (004) motiviran je prvim desetljećem Seasplash Festivala, a nakon više od dvije godine priprema pojavljuje se kao album koji po prvi put okuplja presjek domaće scene koja promovira ‘sound system’ kulturu i ‘bass’ glazbu, i koja je nastajala paralelno s pokretanjem festivala, razvijajući se usporedno s godinama njegova održavanja.

A izvođači koje ćete 20. veljače slušati su:

207 (Hr)
Vedran Pusić, aka ‘207’ je Dubstep/Bass producent/DJ s trenutnim prebivalištem u Zagrebu. Potpisan je za svjetski poznate izdavačke kuće kao što su M.U.D, Biscuit Factory, Bacon Dubs. Uz redovnu podršku legendarnog N Typea na Rinse FM-u, njegove trake vrte i artisti kao što su Distance, Truth, Biome, Demon, Axh, Walsh… Prošlo ljeto izdao je “The Sin” EP za Bacon Dubs koji je u prvih 7 dana postao najprodavaniji EP tjedna na “Junu”, a za ovu godinu priprema još jedan EP za Biscuit Factory Records te zajednički EP s Kodinom za M.U.D.

EGOLESS Live (Hr)
Multi-instrumentalist i producent iz Zagreba. Nastupa u formi ‘live dub acta’ koristeći analogni mikser & efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari & remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa. Izdaje muziku za britanski Lion Charge Records i američki ZamZam Sounds. Posljednje 12” vinilno izdanje “From Dust to Dub / Broken Tape Dub” (Lion Charge,UK) gotovo je rasprodano u samo tjedan dana. Uskoro predstavlja live act u Ghentu (Belgija), na poznatoj SubDub večeri u Leedsu (UK) te na USA mini-turneji koja je u pripremi. Također snima ekskluzivni miks koji će se u veljači emitirati na poznatoj radio stanici Rinse.fm u Londonu te radi na idućim vinil izdanjima za neke od najrespektabilnijih dub/dubstep labela na svijetu.

RAHMANEE (Srb)
Poznati beogradski drum’n’bass producent i DJ, impresivnog repertoara u raznim stilovima. Od prvog izdanja za BPM Records “Idemo Odma” iz 2009-te, piše i producira vlastitu glazbu, a izdaje i za etikete Mir Records i Jungle-X Records. Stvar “The Stopper”, objavljena prošle godine za BPM Records, pojavljuje se u track listama velikana drum’n’bassa, kao što su Enei i DJ Marky. Iza sebe ima preko 500 nastupa diljem Balkana te je sudjelovao na svim velikim festivalima u regiji (Outlook, Seasplash, Trench Town i Exit).

FILIP MOTOVUNSKI (Hr)
Filip Motovunski je d’n’b/hip-hop/jungle DJ i producent iz malog gradića Motovuna u Istri, gdje je započeo karijeru kao član hiphop/dnb/jungle grupe PCP. Dio je kanadske Jungle/Dnb etikete Junglexpeditions za koju je izdao “Ta Pa Tap” digitalni EP od 5 pjesama. Autor je poznatih obrada “Djevojke u ljetnim haljinama”, “Kad bi svi”, “Ta pa tap”, “Sound of da Police”, “Zum Zum Zum”, “Koke linija”… Također, za isti label mu je izašao “Sort Dem Out” EP koji dijeli s Rahmaneejem. Uz Big Buda, The Green Mana i Rahmaneea, Filip je i dio njemačke DnB etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.). Zadnjih osam godina odvrtio je na preko 500 partyja u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, i Njemačkoj, te često surađuje s DJ Rahmaneejem iz Beograda.

S obzirom na sve navedeno preostaje nam još samo reći da ovaj petak rezervirate za Sirup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s