Kauboji: Jubilarna 400. izvedba za sedmi rođendan

Hit predstava Teatra Exit ‘Kauboji’ autora i redatelja Saše Anočića u petak 6. ožujka proslavit će sedmi rođendan jubilarnom 400. izvedbom. I to upravo na dan kad je prije točno sedam godina osmero glumaca premijerno odigralo predstavu koja će ostati upamćena kao Exitov najnagrađivaniji i najpopularniji kazališni projekt po kojemu je 2013. Tomislav Mrsić snimio istoimeni film.

Predstava je osvojila 17 nagrada na raznim prestižnim festivalima te je jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta, dok je također nagrađivan i jednako popularan film Anočićev koncept proširio na filmsku publiku diljem svijeta.

U predstavi glumci Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, te Rakan i Ivana Rushaidat igraju skupinu gubitnika u u nekom provincijskom gradu koji pod vodstvom kazališnog redatelja (Saša Anočić) naprave predstavu prema klasičnom holivudskom vesternu.

Prihvaćajući žanrovske stereotipe – borbu dobra i zla, sukob civilizacije i divljine – glumci razvijaju svoje priče, a kako vrijeme prolazi, predstava postaje metafora njihovih sudbina i grabe je kao životnu priliku.

Rađena u maniri klasičnog mjuzikla, predstava prati prepoznatljivu egzitovsku estetiku koja objedinjuje vještinu i kreativnost izvođača s odlično zamišljenom i provedenom idejom u prvorazrednu scensku atrakciju.

‘Jašući na slatkim stereotipima žanra mjuzikla, ali naoružani exitovskom brutalnom izravnošću – stižu ‘Kauboji’ koji ponovno dokazuju da granice postoje zato da bi ih se rušilo’, poručuje se u najavi jubilarne 400. izvedbe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s