Finska Apocalyptica dolazi u Tvornicu Kulture

Oformljeni još davne 1993. kao kvartet violončela pažnju fanova i medija dobili su originalnom idejom i vrhunskom interpretacijom najvećih hitova Metallice na debitantskom albumu “Plays Metallica By Four Cellos”. Sva četvorica osnovača – Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen, Max Lilja I Antero Manninen – diplomirali su na helsinškoj Sibelius Akademiji koja je do danas ostala umjetnička baza iz koje dolaze članovi Apocalyptice.

U Zagreb intenzivan, glasan i eksplozivan Apocalyptica show dolazi u sklopu ogromne svjetske turneje na kojoj promoviraju aktualan album “Shadowmaker”. Do 15. listopada kada sljeću u Tvornicu kulture bit će gotovo konstantno na cesti. Trenutno je u tijeku američka serija koncerata, nakon koje slijedi kanadska, a u Eruopu se vraćaju 12. lipnja.

Osmi studijski album, “Shadowmaker”, objavljen je 17. travnja, sadrži 10 novih pjesama i po prvi put uključuje vokala Frenkyja Pereza koji s bendom nastupa i uživo. Ulazak Pereza u Apocalypticu predstavlja značajan korak naprijed. Po prvi put imaju samo jednog vokala na cijelom albumu što je pjesmama dalo čvršći i prepoznatljiviji zvuk, različit od prošlih izdanja na kojima su se gostujući pjevači pojavljivali tek na pojednim pjesmama.

Ulaznice po cijeni od 120 kn u prodaju kreću u ponedjeljak, 18. svibnja I ta cijena ostaje na snazi do 12. srpnja. Od 13. srpnja do 14. listopada cijena će im iznositi 140 kn, a na dan koncerta 160 kn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s