TTv presents: Lobster tattoo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Iza imena Lobster tattoo kriju se Petra i George – poslovni i zaljubljeni par(tneri). I da ih ne poznajem osobno i da ne znam koliko su divni i topli ljudi kakvi jesu, sama priča oko njihovog tattoo studija, koji se zajedno s njima smjestio u Split, bila bi nam dovoljna da ih predstavimo u intervjuu koji donosimo u nastavku ovog teksta. Njihovi životni putevi zanimljivi su i hrabri (skoro) jednako kao i ovaj ‘business’ potez, a s Petrom smo, osim o njihovom poslovnom putu, popričali o predrasudama, ‘splitskom stanju uma’ ali i budućim Lobster planovima…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

PITANJA: Tena Dobranić
ODGOVORI: Petra Krstić

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10899″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Za početak recite mi nešto više o samoj ideji, njenoj realizaciji, putu do realizacije te najboljoj i najgoroj situaciji koja se dogodila ‘po putu’?

Ideja je postojala već duže vrijeme, s obzirom da je George tattoo artist već skoro 20 godina i u Hrvatskoj je radio u tuđim tattoo studijima odlučili smo se na ovaj korak i otvorili svoj. Put nije bio težak. S obzirom na to da sam ja iz hrvatske, sredila sam papire, pronašla poslovni prostor i tako smo krenuli. Poslovni prostor koji smo unajmili bio je u derutnom stanju pa smo ga trebali skroz ogoliti i izgraditi sve ispočetka. Sama pomisao na renovaciju za sobom povlači puno novca i vremena, ali smo uz pomoć prijatelja sve na vrijeme odradili 🙂 i krenuli s poslom krajem svibnja ove godine.

Zašto baš Split, a ne recimo Georgeov rodni Cipar ili neko treće mjesto? Kava je uopće tattoo scena u Splitu/Dalmaciji?

Prije nego što smo otvorili studio smo ozbiljno panirali odseliti u Dansku i tamo (ponovno) krenuti ispočetka. Sama pomisao na to u meni je izazivala anksioznost i iskreno, nije mi se dalo ponovno učiti strani jezik. Znala sam da ćemo u Danskoj uvijek biti imigranti. Stranci. Split ima veliki potencijal i uspjeli smo se istaknuti svojim stilom, uređenjem i pristupom. Dokazali smo da se može i drukčije, da tattoo studiji ne trebaju izgledati mračno i nepristupačno, svatko tko dođe uvijek kaže da se osjeti neka pozitivna, ugodna vibra.

Zašto Lobster Tattoo, a ne, recimo Scampi Tattoo? Koja je priča iza imena…

Gledali smo film “The lobster” u kojem su rekli da jastog može živjeti do 100 godina i da je jako inteligentna životinja. To mi se jako svidjelo i zato smo tako nazvali svoj studio. A i malo je hip, i mi smo… 😉
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10894″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Postoji li neki motiv koji nekome nikako i nikada ne biste tetovirali i zašto?

Do sada se još nismo susreli s nekim čudnim prohtjevima, a i da jesmo, tko smo mi da sudimo nečiju želju – tko voli nek’ izvoli.

U salonu rade Petra i George – poslovni i zaljubljeni par(tneri). Kako funkcionirate poslovno – tko radi što? U kojim se slučajevima porječkate? Raspravljate li ‘o poslu’ i ‘privatno’?

U početku smo mislili da će biti čudno što i poslovno surađujemo, ali ispostavilo se sasvim suprotno: funkcioniramo savršeno. S obzirom da smo u vezi već više od šest godina, ni ne trebamo se dogovarati da bi znali što ono drugo misli. Naravno da o poslu pričamo i privatno, to tako ide kad vodite privatni posao. Ali nam se sviđa.

Jedan dan u životu Petre i Georgea izgleda: ‘tako da se probudimo toliko kasno da se uspijemo otuširati, pojesti doručak, skuhati ručak i otići na posao. Uvijek radimo od podne, tako da stignemo. Pa radimo, tijekom radnog vremena popijemo kavu i navečer dođemo kući na Netflix & chill. 🙂 Penzija…’

Očito je fokus na tetovažma, ali sam vidjela da je obrt registriran i kao piercing studio. Recite mi nešto više o tom segmentu ‘poslovanja’…

Divni Google nema opciju samo tattoo studija, nego piercing i tattoo zajedno. Tako da to unosi zbrku i puno objašnjavanja… 🙂
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10895″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kako je na ideju otvaranja ovakvog studija gledala bliža, a kako dalja (htjeli si mi to priznati ili ne) i dalje konzervativna okolina? Isključivo podrške od početka ili je bilo i nekih manje pozitivnih reakcija?

Doživjeli smo samo pozitivne reakcije. Negativne reakcije valjda nisu došle do nas. 🙂

Tko je zaslužan za dizajn loga i cjelokupnog vizualnog identiteta Lobstera? O čemu ste razmišljali kada ste uređivali prostor u kojem radite? Postoji li neka priča vezana uz njega?

Ja sam napravila logo, a interijer smo zajedno smislili. Pri dizajniranju se uvijek vodim time da, ako ti se nešto ne svidi na prvu, možda i nije to to. Tako je bilo i s logom. Jednostavan je, a prepoznatljiv. Uz njega sam složila i svoj font, a interijer je moderan i jednostavan. Malo scandi, malo industrial. Tamno-svijetlo, htjeli smo postići dojam pročišćenosti i čistoće.

Koliko je danas teško biti ‘svoj na svome’? Borite li se i dalje s nečime u svakodnevnom ili ‘svakomjesečnom’ poslovanju?

Treba skupiti hrabrosti, istražiti tržište i puno raditi. Uz taj recept nema straha.

Savjet svima koji se odluče na sličan potez – a kad kažem sličan mislim na otvaranje i/ili pokretanje nečeg svog…

Do it! Polako i bez prevelikih zalogaja u početku. Odmjereno i pametno, ulažite u napredak i edukacije. I nemojte se bojati.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”10907″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Budući planovi, gostovanja, programi…?

Svašta se nešto kuha, pratite našu Facebook i Instagram stranicu i sve ćete saznati na vrijeme! :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s