Titracija 050: Felver

”Vidimo se na Aldeberanu”

Sun turnin’ ’round with graceful motion
We’re setting off with a soft explosion
Bound for a star with fiery oceans
It’s so very lonely, you’re a hundred light-years from home

Freezing red deserts turn to the dark
Energy here in every part
It’s so very lonely, you’re six hundred light-years from home

Bell flight fourteen you now can land
Seen you on Aldebaran, safe on the green desert sand
It’s so very lonely, you’re two thousand light-years from home

Inače, Aldebaran je najsjajnija zvijezda u sazviježđu Bik i četrnaesta po sjaju na noćnome nebu. Istražili smo to, dobivši ovaj miks prije nekoliko dana na stol. Cijela je pak ova priča počela dobivati svoj oblik prije nešto više od mjesec dana, kada smo se i zagrebačka klupska scena i mi, spremali na godišnji odmor. Tada je naime, pomalo čak i iznenađujuće, izašla najava za 7. izdanje Stereotipa, zakazanog za, pazite sada – 14. rujna. Teško je reći je li se sve to skupa posložilo slučajno ili nije, ali znamo da se sa tom najavom, također sasvim iznenadno, kod nas pojavila ideja – moramo obilježiti veliku brojku od prvih 50 izdanja Titracija!

Uz priznajemo minimalno nade u realizaciju, prvo smo sramežljivo pitali Felvera bi li nam bio voljan smiksati nešto za ovu jubilarku. Odgovor nismo dugo čekali. Na ponudu je reagirao kao da mi radimo uslugu njemu, a ne obrnuto, a dogovor je pao više-manje odmah. 

I da, jako smo sretni što upravo njegovo ime vežemo uz našu brojku 50!

Prepoznatljivost i nepredvidivost su pojmovi koji se ne nalaze često u istoj rečenici, ali upravo su to atributi kojima je najlakše opisati rad DJ Felvera. Spada u generaciju DJ-a koja je svoje zanatske vještine i umijeće kreiranja glazbenog složenca započela u devedesetima. Kroz nebrojene klupske, festivalske, radijske i razne druge svirke stekao je neprocjenjivo iskustvo i majstorski osjećaj za plesni podij. Postavio je visoke kriterije kvalitete u glazbi koju bira. Ne gubi vrijeme pokušavajući osrednju glazbu učiniti dobrom na način da je promovira, ili pušta u svojim setovima. Rezultat je vrhunska glazbena selekcija i bogata diskografska kolekcija. Uzor je mnogim DJ-ima, a mnogima je i mentor, što uključuje i neka imena na koja ne biste nikada ni pomislili. Izravni je krivac i za glazbene kulise brojnih manifestacija i često ga se može pronaći pri dnu lista zaslužnih za realizaciju raznih kulturnih događanja. 

Nije skroz siguran jesu li mu preci plemićkog ili plemenskog podrijetla.

A mi… Mi smo se kroz ovih 50 izdanja trudili biti raznoliki, aktualni te jednako zastupiti sve žanrove elektroničke glazbe. Isto tako, u jednakom smo se broju trudili zastupiti i rodove, a to ćemo nastaviti činiti i u idućim izdanjima Titracija. Dakle ni u budućnosti se ništa bitno neće promijeniti; i dalje ćemo se truditi da ju isporučimo minimalno jednom u dva mjeseca, a od svih uključenih tražiti da se izraze onako kako žele – bez žanrovskih ili bilo kakvih drugih ograničenja.
Do skorog slušanja, a do tada – vidimo se na Aldebaranu!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s