Doživite jedinstveni Suton na Arheološkom parku Principij

Spomenik kasne antike u samom povijesnom središtu Rijeke, Arheološki park Principij, u subotu 28. rujna utonut će u sasvim neobičan Suton, audiovizualno događanje koje sjedinjuje glazbu, vizualnu umjetnost i prostor u umjetničku cjelinu.

Upravo su povijest i arhitektura jedinstvenog principija – vojnog zapovjedništva rimske Tarsatike sagrađenog sredinom 3. stoljeća, poslužile kao inspiracija riječkom umjetniku Damjanu Špročiću koji trenutno stoji iza imena Oblik 3. Video mapiranjem i grafičkom animacijom svijetla istaknut će arhitektonske karakteristike lokaliteta, dok će dojmljiva scenografija stvoriti specifičan kazališni efekt. Nastup se izvodi u živo, a interaktivan je tako da vizualna izvedba dočarava onu glazbenu Stephany Stefan & benda Cura i Dečko.

Cura i Dečko glazbeno su zaljubljeni par iz Zagreba kojeg čine Vanesa Petrac i Ivan Marojević. S glazbenim eksperimentom započeli su prije tri godine, a po otkriću čuda prijenosnih syntheva zaplovili su u autorske vode. Njihov zvuk može se opisati raznolikim kao što su i oni sami: cura pjeva sa srcem u grlu, a dečko svira sav svijet oko sebe.

Stephany Stefan je ime multidisciplinarne umjetnice iz Rijeke i kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji spajaju razne grane umjetnosti u cjelinu. Stephany piše multi žanrovsku glazbu koristeći glas i looper u pratnji benda kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. U koncertima povezuju stihove, glazbu i vizualne senzacije koje Stephany stvara s umjetnikom Oblik 3 i studenticom režije Marom Prpić. Publici se predstavila 2017. EP-om Clouds, a početkom ove godine i albumom prvijencem Iridescent.

Ulaz na događanje je besplatan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s