Chemical Brothers u Zagrebu!

Još svega nekoliko dana dijeli nas od dugo iščekivanog spektakla koji u Domu sportova u subotu, 12. listopada priprema planetarno popularan dvojac The Chemical Brothers. Elektronički duo sačinjavaju Tom Rowlands i Ed Simmons iz Manchestera koji već više od dvadeset godina caruju na tronu svjetske elektroničke glazbe, a uz Prodigy i Fat Boy Slima smatraju se pionirima big beat žanra.

Nastupi Kemijske braće odavno su poznati kao hedonistički iskustvo i teška psihodelija jer prelaze okvire onoga što smatramo uobičajenim DJ setom, uranjajući publiku u spektakularno audiovizualno iskustvo vlastite produkcije koje nikako ne smijete propustiti. Ovo će biti njihov prvi zagrebački show na kojem će predstaviti ovogodišnji album „No Geography“ koji je već po izlasku prikupio ovacije od najpoznatijih kritičara, od Pitchforka do Gurdiana.

Ali to nije sve! Pioniri elektroničke glazbe nedavno su najavili i reizdanje svog kultnog albuma „Surrender“, pa fanovi ovog klasika mogu očekivati i hitove iz starog repertoara te dvije nove verzije singla „Hey Boy Hey Girl“ koji ove godine navršava dvadeset godina. Chemical Brothersi mogu se pohvaliti pozamašnim katalogom od čak dvadeset i četiri albuma, među kojima broje i tri ploče koje su ostvarile platinastu tiražu. Među klasicima electro glazbe su „Come with Us“, „Galvanize“,“Do It Again“, „Go“, „Star Guitar“ i „Wide Open“, a svoje će kultno mjesto pronaći i aktualni hit-singlovi „Free Yourself“ i „Eve of Destruction“.

Ali ni to nije sve! Nedavno je potvrđeno i kako će im se na pozornici u Zagrebu pridružiti i njihov veliki prijatelj te poznati DJ James Holroyd, koji ih je pratio tijekom mnogobrojnih nastupa u proteklih dvadeset godina. Nakon koncerta, u pripremi je i službeni Afterparty koji će se održati u klubu Boogaloo, s početkom u 23 sata. I mislimo da je to sve!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s